2 Nisan 2013

İLKBAHAR MOBİLİ (kalıbı ile birlikte)

Geçen hafta Dilek öğretmenimiz odama gelip "Bahar bir türlü gelemedi Biraz sınıfı süsleyerek  baharın gelmesine yardımcı olmak lazım" dedi. Benden uğur böceği ve kuş kalıbı istedi. Basit olsun muş, kolay  olsun muş, hemen bitsin ama güzel olsun muş. Bu istek üzerine şöyle en kolayından üç parçalı bir kuş, iki parçalı bir de uğur böceği çizdim.

Tabi uğur böceğimizin 8 adet siyah noktası da var. Fakat puantiyeli kağıt kullanarak onu da kolaylaştırabilirsiniz. Bizim uğur böceğimizin noktaları biraz büyük olsun istedik bu nedenle onları ayrı çizip kestirdik. Dilek öğretmen de bardak kullanarak bir çiçek kalıbı hazırlamış (pek yaratıcıdır :)) Kuşun kanatlarını kullanarak çiçeklere yaprak da yapabilirsiniz  Biz her çocuğa iki çiçek bir böcek formülünü uyguladık. Yani isteyene kuş, isteyene uğur böceği yaptırdık. Ama siz isterseniz dörtlü mobil de yapabilirsiniz.

Ve işiniz bitince sınıfınızın tavanı böyle görünecek.
Eve de mi yaptırsam acaba. Benim kızım kağıtları kesip yapıştırmaya bayılıyor. Akşam yemeğinden sonra uyku saati gelene kadar bir sürü çiçek ve böcek yapabiliriz. Hem bahar evimize bir an önce gelmiş olur. Hmmmm . . . iyi fikir gibi geliyor.
Siz de beğendiyseniz evinizi , sınıfınızı çok kolay süsleyebilirsiniz :)
KOLAY GELSİN

1 yorum:

  1. bunların hepsi harika teşekkürler keşke daha önce denk gelseydim sitenize.

    YanıtlaSil