15 Aralık 2012

KEÇEDEN MANAV KÖŞESİ YAPIMI

Bu yıl yine Yerli malları haftasını kutladığımız haftanın cuma günümde velilerimize küçük bir sergi düzenledik. Bu hafta içinde yaptığımız faaliyetleri sergiledik- masa üstü faaliyetler, projeler, baskı çalışmaları, bireysel çalışmalar, kutlama taçları, maskeleri ve gözlükleri.....
Hepsini görmeniz için facebook sayfamızı ziyaret ederek albümümüzü inceleyebilirsiniz.
Keçe ve polar kumaşlarından yapılan manav köşesi bu serginin yıldızlarından biriydi.
Sadece güzel görünmekle kalmayıp oynamak için de çok uygun bir çalışma. Çocuklarımızı zor durdurduk. "Bekleyin sergide anne ve babaların görsün meyvelerimizi ve sebzelerimizi sonra oynarsınız" diyerek zor ikna ettik. Yarından itibaren evcilik köşesinin vazgeçilmezi olacaklar.
Siz de yapmak isterseniz bizim kalıplarımızdan yararlanabilirsiniz.


Gerekli sayıda parçaları çizin ve çocuklara kestirin. Bazı parçaları bitişik çizip bir taraflarını dikiş gerekmeyecek şekilde kesebilirsiniz. Mesela havucu.
Çok fazla meyve ve sebzemiz olduğundan dikim için yuvamızdaki karşısındaki terziden yardım istedik. Sağ olsun 5 dakikada hepsini dikmiş. Küçük bir çevirme payı olması gerekiyor. Oradan ters çevirip doldurmaya geçebilirsiniz.
Sadece yuvarlak olanları (domates, portakal, mandalina) biz diktik çünkü orada farklı bir çalışma yapılıyor.
Resimler daha iyi anlatır size işlemleri



 
Bu meyve ve sebzeler için kaset de gerekiyordu. Biz A4 boyutunda kahverengi kartonun kenarlarını katlayıp dışını doktorların kullandığı dil çubuklarıyla kapladık. Aynı işlemi boş çikolata kutusuna da yapabilirsiniz.
Veee yerine yerleştirme zamanı ...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder