14 Kasım 2012

RENKLİ ŞEMSİYELER


Ah şu Sonbahar! Yaprak, yağmur, şemsiye. . . başka şeyler yapmak istiyorum ama hep bunlar geliyor aklıma. Bu gün yine bir kumaş çalışması örneği paylaşacağım sizinle. Kumaşlarla çalışmayı çok seviyorum.

 Fakat çocuklar biraz zorlanıyor keserken. Bir dahaki sefere farklı bir şey denemek istiyorum. Kumaşı bir parça kartonun üstüne yapıştırıp kesmek gibi. Belki böyle daha kolay kesebilirler.  Eğer siz denerseniz lütfen sonuçları benimle paylaşın. Çok memnun olurum.
Projemin yapım aşamalarına gelince, önce yarım daire şeklinde bir  şemsiye kalıbı hazırlayın.  Kalıbı kullanarak kumaşların üstüne şemsiyeleri çizin. Siyah kartondan ince uzun bir sap ve üçgen şeklinde uç çizin. Her çocuk beğendiği kumaşı kesip şemsiyesini kazırlasın. Tam boy fon kartonun uzun tarafına iki ve ya üç sıra halinde şemsiyeleri dizin. En üstteki sıra en altta olacak şekilde.

Kartonun üst kısmına eşit aralıklarla küçük noktalar koyun. Her çocuğa 5-6 yağmur damlası çizin. Sırayla gelip damlaları istedikleri noktaların üstüne yapıştırsınlar.
Ve çalışmamız hazır. Güzel bir çerçeveyle tamamlamanız yerinde olur.
Güzel Sonbahar günleri diliyorum herkese.
KOLAY GELSİN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder