14 Kasım 2012

RENKLİ MANDAL TAKMACA


Neslihan öğretmenimizin ve en küçük sınıfımızın  ellerinden çok şeker ve çok şirin bir oyun-renkli mandal takmaca.  Tahta mandallar her biri farklı renge boyandı.
Mukavvadan kesilen  daire de bölümlere ayrıldı ve de her bölümü mandalların rengine boyandı.  Yine mukavvadan büyük bir ayı kesildi. Pullarla ve mecmua kağıtlarıla süslendi. Maşa raptiye yardımıyla renk çemberi ayıcığının üstüne monte edildi. Büyük beyaz bir çiçek de gösterge olarak ayıcığının üstüne tutturuldu.
Bu oyunu hazırlamak için bütün hafta boyunca çalıştılar. Ama değdi doğrusu. Şimdi her gün büyük bir keyifle oynuyorlar. Oyunun kurallarına gelince:
Renkli mandallar  bir bez torbanın içine koyulur. Her çocuk sırasıyla içinden bir mandal çeker. Öğretmen renk çemberini döndürür. Beyaz çiçeğin yanında duran renkle aynı mandalı tutan çocuktan rengin ismini söylemesi isenir. Doğru bilirse mandalı yerine takar. Bilmezse mandal elinde kalır. Oynayan çocukların sayısı mandallardan daha az ise ikişer mandal da çekebilirler. Mandallarını takmaya başaran çocuklar alkışlanır.
Ellerinize sağlık Neslihan öğretmenim ve "Elma kurtları " :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder