20 Ekim 2012

KORSAN GEMİSİ (ŞEKER SEPETİ)

Bu bayram için sınıflardaki şeker sepet yapımı hızla devam ediyor. Yine bir birinden güzel ve bir birinden farklı  şeker sepetleri hazırlanıyor. Korsan gemileri  de 5- 6 yaş" Korsanlar sınıfı"nın  tercihi. Yapımı kolay görüntüsü çok hoş - tam benim tipim bir etkinlik :)
Kağıt katlama ile yapılan tekneyi  herhalde herkes bilir. Bu kayık, kağıt uçak ve tuzluk herkesin çocukken yapıp oynadığı katlamalardır. Yine de her ihtimale karşı aşamaları sizin için resimledim.


























Nasıl yapılacağını tam olarak anlamadıysanız arama motorlarından kağt katlamadan kayık yapımı olarak aratabilirsiniz.
Şimdi bu tekneyi bir korsan gemisine dönüştürelim. Önce kalıbı kullanarak gemimizin rengine uygun renkte yelken hazırlayalım. Kestikten sonra kenarlarını pastel boya ile çizelim ve üzerine desenler çizelim.
Kalıbı yazdırın ve korsan armasını ve  bayrağı kesin. Bayrağın üzerindeki "İYİ BAYRAMLAR" yazısını boyayarak renklendirin. Bir parça kalın ip kullanmamız gerekiyor 15 cm uzunlığında bir parça kesin. Çöp şişin üstüne önce ipin bir ucunu geçirin. Daha sonra hazırladığınız ve işaretli yerlerden deldiğiniz yelkeni geçirin.İpin diğer ucunu da geçirin. Tepeye bayrağı  ucunu katlayarak yapıştırın. Yelkenin üstüne korsan armasını yapıştırın.
Çöp şişin ucunu kullanarak geminin ortasına batırın.  Bir parça mavi strafordan (inşaat köpüğünden) bulut şeklinde bir parça kesin. Üstüne mavi tonlarda pastel boyalarla dalgalar çizin. Gemiyi bu straforun üstüne çöp şişin yardımıyla sabitleyin.
Bu etkinlik bu şekilde de çok şirin. Fakat biz onu bayram şeker sepeti olarak kullanacağız. Bu nedenle bir korsan gemisine yakışacak şekilde altın paralarla. . . yani çikolatalarla doldurduk. Farklı şeker de kullanabilirsiniz. Nasıl olsa şekerler çocukların gözünde bir hazinedir.
Herkese iyi bayramlar dileği ile hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder