16 Ocak 2012

ELMA BASKISI

Har ay okulumuzda yiyecek günü yapıyoruz -süt günü, havuç günü, portakal günü. . . Gündemdeki yiyecek hakkında bilgi sahibi oluyoruz, mesela hangi  vitaminler var içinde, ne  gibi faydası var bize ? Boyumuzu mu uzatıyor? Gözlerimizi mi parlatıyor? Yoksa vücudumuzdaki mikropları mı yok ediyor. Nerde yetiştiğini, nasıl kullandığımızı, rengini, kokusunu, dokusunu. .
. Her şeyi inceliyoruz ve keşfediyoruz. Gruplamalar, örüntüler, toplama ve çıkarmalar da yaptıktan sonra son olarak da bir kısmını yiyor ve ya içiyoruz. Bir kısmınla da sanatsal faaliyet yapıyoruz. Bu ay elma idi misafirimiz. Bu bloğun konusu sanatsal etkinlikler olduğundan dolayı lafı çok uzatmayıp yaptığımız faaliyetlere geçiyorum.
Kese kağıdın üstüne elma baskısı yaptık. Tabi ki de önce üstündeki yazıları bir parça kraft kağıdıyla kapattık. Kahverengi  kartondan dal kesip yapıştırdık. Sonra da ikiye kestiğimiz almayla baslı çalışması yaptık. Resimler zaten yeterince açıklayıcı.
Elmaların saplarını koparıp baskıların üstüne yapıştırın. İnce fırçayla da çekirdeklerini yaparsanız işlem tamam.
Gelelim sonraki etkinliğe. Beyaz kartonun üstüne ağaç gövdesi ve dallarını çizip pastel boyayla boyayın. Elmalarla baskı yapıp dalları doldurun. Bir elmayı yaprak gibi oyup yaprak baskıları yapın. Ve ya gerçek yaprakla baskı yapın. Sonuç çok güzel görünüyor.
Son olarak da boş bir kutuyu. kurdeleyle süsleyerek hediye paketine benzetin. Her tarafına uygun renklerde elma baskıları yapın.
Yarım elma üstüne kürdanlar batırarak kirpiye benzettik.
Elma parçalarından bir de kedi yaptık.
Daha neler neler yapılır. Biz bu kadarını düşündük.  Eminim siz de çok güzel faaliyetler yaparsınız ve umarım bizim kadar zevk alırsınız bu çalışmalardan.
KOLAY GELSİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder