20 Aralık 2011

KAPI SÜSÜ NOEL BABA


Yeni yılın yaklaştığı bu günlerde bu sene değişik ne yapsam diye düşünüp duruyoruz. Yavaş yavaş sınıfları süslemeye başladık. E tabi Yeni yıl süslemeyle başlar. . . Ozaman biz de kapı süsüsnle başlayabiliriz. Resimdeki Noel Babanın Mutlu yıllar dileyi bu sayfaları okuyan herkes için gelsin.
Ve bizde gelenek olduğu gibi önce kalıplarla başlayalım.


Parçaları renkli kartonların üzerine çizip çocuklara kestirin. Ben oluklu karton kullandım ama fon kartonu da kullanabilirsiniz. Oluklu karton kullanırsanız çizgilerin dikine olmalarına dikkat etmelisiniz.
 Sıra geldi parşaları birleştirmeye. Daha az parçalı etkinliklerde resime bakarak parçaları birleştirebilirsiniz. Fakat  bunun gibi fazla parçası olan faaliyetleri şimdi vereceğim birleştirme kalıbın üstünde bir araya getirmenizde fayda var.
BİRLEŞTİRME KALIBI
Parçaları en altta kalandan başlayarak (Şapka ve ya yüz) bir bir kalıbın üstüne koyup birleştirin ve yapıştırın
Son olarak da oynar göz takın, ağız kısmını siyah keçeli kalemle çizin ve tüm kenarları simli yapıstırıcı ile kontür geçerek süsleyin.
Yine simli yapıştırıcıyla sakalına yeni yılın sayılarını ve ya bir kutlama mesajı yazabilirsiniz. Asmak için de yeşil simli süs kullanabilirsiniz. Kullandığınız karton çok inceyse Noel Babayı mukava üstüne yapıştırabilirsiniz.
Mutlu, huzurlu, sağlıklı, sevdiklerinizle beraber bir yıl olması dileği ile. . .
Kolay gelsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder